Home

Tot a punt per acollir una nova edició de la Festa Major

Correo Imprimir PDF

Tot a punt per acollir una nova edició de la Festa Major
L'alcaldessa en funcions de Montcada i Reixac, M. Elena Pérez, i la regidora de Cultura en funcions, Amèlia Morral, van presentar ahir a l'Auditori Municipal el programa de Festa Major, així com les obres guanyadores de la XXIIIena edició del Concurs de cartells i de la Mostra de Pintura i la samarreta amb la imatge del cartell.

La Festa Major donarà el tret de sortida divendres 10 de juny amb la lectura del pregó, enguany a càrrec del pallasso Pep Callau i Els Pepsicolen. Els actes s'aniran desenvolupant al llarg de tot el cap de setmana i finalitzaran el dilluns 13 amb els Focs de fi de Festa, al davant del col·legi La Salle.

Entre les novetats del programa, destaca la Nit Revival, en què es rememoraran els èxits de bandes històriques de pop/rock com la Creedence, Queen o The Beattles. Una altra proposta, aquesta d'àmbit infantil, és la festa de l'aigua, en què els més petits gaudiran d'inflables, el canó d'escuma i la "guerra" de pistoles d'aigua.

El Mercat Medieval tornarà a ser una de les grans apostes, enguany ple de novetats, com l'Escola de Cavallers i l'espai Drakònia, on es faran exhibicions de lluites de l'època i demostracions d'oficis tradicionals i hi haurà cabuda per l'espectacle d'Etzzio el Mag, amb levitació d'objectes del públic assistent.

L'alcaldessa en funcions, M. Elena Pérez, ha destacat que "des de l'Ajuntament hem treballat intensament juntament amb el teixit social, amb recursos econòmics limitats però amb molta imaginació i il·lusió, per donar forma a una oferta lúdica pensada per a tothom i buscant introduir novetats que comparteixin protagonisme amb aquelles activitats tradicionals que no poden faltar en la nostra Festa Major". Entre aquestes hi ha la cercavila, el correfoc, la sardinada, puntaires i música: havaneres, sardanes, rock, el ball i concert de Festa Major amb l'Orquestra Meravella i enguany l'actuació de La Pegatina.

Veredicte de la Mostra de Pintura de Festa Major i del XXIII Concurs de cartells

El guanyador del Concurs de cartells de Festa Major ha estat Daniel Barba Julià, veí de Cardedeu. Les samarretes de Festa Major amb el disseny del cartell seleccionat es posaran a la venda a partir de demà a l'Auditori al preu de 6 euros.

El jurat, format per tècnics de Cultura, artistes i especialistes en estampació, també ha seleccionat set cartells, tres dels quals serviran per il·lustrar les festes majors de Can Sant Joan, La Ribera i Mas Rampinyo.

En total, en la categoria d'adults s'hi han presentat 66 propostes, pràcticament el doble que l'any anterior, mentre que en les diferents categories joves i infantils hi ha hagut 215 cartells participants, dels quals se n'han seleccionat vuit, premiats amb un lot de dibuix i pintura.

Pel que fa referència a la Mostra de Pintura, enguany han concorregut al concurs un total de 17 obres, 11 d'artistes montcadencs. Les dues seleccionades han estat: Riu Besòs, de Gabriel Renom i Montcada Aqua, d'Eva Sereno. L'Ajuntament va fer un reconeixement a Isabel Asensi, montcadenca que ha participat a totes les edicions de la mostra. L'alcaldessa i la regidora li van lliurar una litografia.
LEER