Home

Creació d'una taula de treball sobre el Soterrament

Correo Imprimir PDF

Creació d'una taula de treball sobre el Soterrament

Una representació municipal s'ha reunit aquest matí amb membres de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) per compartir les línies de treball de Comissió del Soterrament. Durant la trobada s'ha decidit crear una taula de treball conjuntament entre regidors de l'equip de govern, tècnics municipals i representants del col·lectiu ciutadà per tal de fer propostes i idees a desenvolupar que vagin encaminades a aconseguir el soterrament de la línia de França al seu pas pel municipi. A la reunió han assistit, per part del consistori, l'alcaldessa, Laura Campos, i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, acompanyats de tècnics municipals, i de la plataforma, Ramon Bueno, Antoni Mollet, Josep Bacardit, Jaume Ribera, Jaume Relat i José Antonio García Soto.

Durant la trobada, l'alcaldessa ha avançat algunes de les accions municipals ja iniciades de la Comissió del Soterrament, que tindrà assignats recursos tècnics i estarà dotat econòmicament als propers pressupostos de l'Ajuntament. Campos ha explicat que "el soterrament estarà inclòs al Pla d'Actuació Municipal (PAM), que es presentarà aquest mes de novembre, com a actuació prioritària de l'equip de govern". L'alcaldessa també ha avançat que serà ella personalment la responsable de la Comissió del soterrament donada la importància del projecte per al futur de la ciutat. Laura ha explicat als membres de la PTJST que la Comissió treballarà en potenciar la comunicació global del projecte, en l'organització del proper acte d'homenatge a les víctimes del tren i en aconseguir la implicació de l'Ajuntament de Barcelona per tirar endavant conjuntament el soterrament, ja que una part important de la intervenció afecta al barri de Vallbona. En aquest sentit, l'Ajuntament ha comunicat a la Plataforma que hi ha prevista una reunió a Barcelona el proper 24 de novembre amb Janet Sanz, tinent d'alcaldessa de l'Ajuntament de Barcelona de l'àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i regidora del districte de Nou Barris. Entre les accions ja iniciades està el treball que realitza un advocat del consistori que està analitzant tots els incompliments per part d'Adif i del Ministeri al llarg d'aquests anys per estudiar emprendre accions legals.

Per la seva banda, Ramon Bueno, en representació de la Plataforma, ha ofert tot el suport per part del col·lectiu ciutadà i ha demanat que sigui el consistori qui lideri la part institucional. Bueno, que ha demanat fixar i concretar un calendari conjunt per establir les accions a realitzar, ha avançat que el col·lectiu ciutadà està preparant diferents accions i que es presentaran durant la propera reunió entre Ajuntament i Plataforma, pervista per al proper 13 de novembre.


LEER

Última actualización en Lunes, 02 de Noviembre de 2015 14:19