Home

L'equip de govern presentarà la proposta d'espai verd de l'antiga cerveseria del carrer Montiu

Correo Imprimir PDF

L'equip de govern presentarà la proposta d'espai verd de l'antiga cerveseria del carrer Montiu

Els representants de l'equip de govern presentaran a la ciutadania el projecte de remodelació de l'antiga cerveseria d'estiu, ubicada al carrer Montiu, 18. La finca, que ja és de propietat municipal des del mes passat quan es va inscriure al Registre de la Propietat, es recuperarà amb la finalitat de convertir aquesta zona com a espai verd i de lleure obert a la ciutadania. L'Ajuntament ha convocat un acte informatiu, que tindrà lloc el proper dilluns, 9 de novembre, a les 19h, a la Sala Institucional de la Casa de la Vila, per presentar la proposta. El projecte de remodelació de l'espai de l'antiga cerveseria i el plec de clàusules per a la seva adjudicació es van aprovar en el passat Ple del mes de gener. L'execució de les obres estan pressupostades en 150.000 euros, subvencionat al 50% per l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha afirmat que "l'objectiu d'aquest projecte és recuperar un espai verd molt necessari enmig del centre urbà i una zona emblemàtica de la ciutat". L'edil ha explicat que "volem portar endavant el projecte però afegint millores notables i volem conèixer l'opinió de la gent". En aquest sentit, el consistori ha habilitat el correu electrònic Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla per conèixer els suggeriments i les propostes de la ciutadania.

La proposta, redactada pels tècnics municipals, manté la seva estructura original de jardí i de zona d'arbrat però potencia la relació visual amb els carrers de l'entorn enderrocant algun tram dels actuals murs dels carrers Sant Lluís i Elionor. Les principals novetats del projecte aportades pel nou equip de govern són que l'espai incorporarà jocs infantils i l'eliminació de la concessió d'un quiosc-bar, tal i com havia plantejat l'anterior govern, per tal de conciliar l'activitat de lleure amb el descans veïnal i per garantir el manteniment de la zona. La proposta és que el nou espai estigui tancat durant les nits. Per la seva banda, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha explicat que "la recuperació de l'antiga cerveseria com a zona verda ha estat una reivindicació històrica del veïnat" i ha afegit "que amb el futur nou espai també volem pal¿liar la manca de parcs infantils al municipi".

El projecte preveu mantenir el carrer Montiu com a accés principal tot i que es faci un altre pel carrer Elionor, que disposarà d'una rampa. A la porta principal se substituirà el mur per una tanca metàl·lica i es construirà un paviment de llambordins creant una catifa que s'estendrà fins a la vorera, amb la intenció de vincular l'antiga cerveseria d'estiu amb l'edifici de la Casa Larratea, situat just davant i conegut popularment com la cerveseria d'hivern. Dintre de l'espai es crearan nous parterres on s'hi plantaran arbustos que separaran els murs de maçoneria del paviment de sauló. També, s'ubicarà una nova pèrgola metàl·lica i s'enderrocarà la ja existent, que servirà d'estructura per a les arbustives enfiladisses que es plantaran.


LEER

Última actualización en Viernes, 06 de Noviembre de 2015 11:13