Home

La Casa de la Vila s'omple per conèixer el projecte del futur parc als terrenys de l'antiga cerveseria del carrer Montiu

Correo Imprimir PDF

La Casa de la Vila s'omple per conèixer el projecte del futur parc als terrenys de l'antiga cerveseria del carrer Montiu

La Sala Institucional de la Casa de la Vila es va omplir ahir de montcadencs que volien informar-se sobre el projecte per fer un parc a l'espai que ocupava l'antiga cerveseria d'estiu del carrer Montiu. L'alcaldessa, Laura Campos, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i el cap de projectes municipals, Oriol Parés, van presentar públicament la proposta. Les principals novetats del projecte aportades pel nou equip de govern que es van presentar ahir són que l'espai incorporarà jocs infantils i l'eliminació de la concessió d'un quiosc-bar, per tal de conciliar l'activitat de lleure amb el descans veïnal i per garantir el manteniment de la zona.

L'objectiu de la presentació era conèixer l'opinió dels montcadencs i afegir algunes d'aquestes propostes dintre del projecte. L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, va afirmar que "fomentar la participació de la ciutadania en els projectes que ens interessen a tots és un clar exemple de com volem treballar com a govern". Entre les propostes realitzades pels assistents està afegir lavabos, instal·lar diferents gronxadors i que l'escola El Turó faci ús d'aquestes instal·lacions. A més, el consistori ha habilitat el correu electrònic Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla per tal de conèixer els suggeriments i les propostes de la ciutadania durant els propers dies.

El projecte, redactat pels tècnics municipals, manté la seva estructura original de jardí i de zona d'arbrat. L'accés al recinte es mantindrà al carrer Montiu tot i que n'hi haurà un altre pel carrer Elionor, que disposarà d'una rampa. A la porta principal se substituirà el mur per una tanca metàl·lica i es construirà un paviment de llambordins creant una catifa que s'estendrà fins a la vorera, amb la intenció de vincular l'antiga cerveseria d'estiu amb l'edifici de la Casa Larratea, situat just davant. Dintre de l'espai es crearan nous parterres on s'hi plantaran arbustos que separaran els murs de maçoneria del paviment de sauló. També, s'ubicarà una nova pèrgola metàl·lica i s'enderrocarà la ja existent, que servirà d'estructura per a les arbustives enfiladisses que es plantaran.

L'actuació està pressupostada en 150.000 euros que pagaran al 50% l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana i, un cop es liciti, es farà en dos mesos i mig. El president de l'Àrea Territorial va afirmar que "aquest espai ha estat objecte de moltes reivindicacions veïnals com a petit pulmó verd al mig del centre del municipi". Sánchez va afegir que "volem mantenir un jardí protegit en aquest espai". El futur parc estarà tancat durant les nits.


LEER

Última actualización en Martes, 10 de Noviembre de 2015 11:22