Home

La campanya 'Regala il·lusions' farà que al voltant de 500 infants de Montcada i Reixac rebin regals aquest Nadal

Correo Imprimir PDF

La campanya 'Regala il·lusions' farà que al voltant de 500 infants de Montcada i Reixac rebin regals aquest Nadal

L'Ajuntament de Montcada i Reixac organitza, per cinquè any consecutiu, la campanya nadalenca de joguines, enguany amb el lema 'Regala il·lusions'. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que nens i nenes del municipi entre 0 i 12 anys d'entorns econòmicament vulnerables rebin regals aquestes festes. La campanya l'organitzen diferents departaments de l'Àrea Social del consistori -Ciutadania, Educació i Serveis Socials- en col·laboració amb les entitats del municipi. 'Regala il·lusions' s'ha presentat aquest dimarts, 10 de novembre, en un acte al qual han assistit l'alcaldessa, Laura Campos; la presidenta de l'Àrea Social, Ana Ballesta; la regidora de Ciutadania, Mónica Martínez; la regidora d'Educació, Jessica Segovia, i Agustí Cañellas, director de l'àrea de negoci del Vallès Sud, en representació de l'Obra Social "la Caixa", que ha aportat 3.600 euros a la campanya. També hi han assistit els directors de les oficines de "la Caixa" de Montcada i Reixac. Per a aquesta iniciativa, el consistori destina 16.500 euros, que inclouen l'aportació de l'entitat financera, i una altra part (encara sense quantificar a l'espera de veure'n els resultats) correspon a les aportacions econòmiques i materials d'entitats i associacions del municipi.

La ciutadania i les entitats hi podran col·laborar amb la compra de llapis amb motius nadalencs que es posaran a la venda a partir del 23 de novembre fins passat Reis, al preu d'un euro. Aquest llapis, del qual hi ha quatre models i se n'han fet 1.500, es podrà adquirir a una sèrie de botigues del municipi i també es vendran en el decurs d'actes públics que tinguin lloc durant les properes setmanes. Les entitats hi poden donar suport aportant material escolar nou i contes per regalar a la canalla i també fent-hi donacions econòmiques. Les persones que a títol particular vulguin donar material escolar i llibres, ho poden fer contactant amb alguna de les entitats, associacions o partits polítics col·laboradors o bé, portant els articles en dos punts de recollida que s'habilitaran a l'edifici de l'Ajuntament (Avinguda de la Unitat, 6) i a la Casa de la Vila (Major, 32), també a partir del dia 23. El consistori contactarà amb les associacions del municipi, per tal de convidar-les a participar-hi. La data màxima per rebre el material és el dia 15 de desembre, ja que l'endemà, el dia 16, hi haurà un acte públic al vestíbul del Teatre Municipal (Tarragona, 32), a les 19 h, on els representants de les associacions i col·lectius lliuraran les seves aportacions a l'Ajuntament.

'No hi ha res més maco que regalar il·lusions i amb aquesta campanya aconseguim que els infants més desafavorits rebin joguines i material escolar, als quals tenen dret com la resta', ha expressat l'alcaldessa. La campanya de joguines va començar al 2011 i aquell any se'n van un total de 129 infants. Durant els anys, aquesta xifra ha crescut considerablement; al 2012, es van acollir 271 nens i nenes; al 2013, un total de 345 i al 2014, 417 infants, mentre que en aquesta edició es preveu arribar als 500 infants. 'La campanya ha funcionat molt bé en les anteriors edicions i per aquest motiu la continuem tirant endavant', ha manifestat Martínez. Per la seva banda, Ballesta ha lloat la tasca del personal implicat en la preparació d'aquesta iniciativa, que 'porten mesos preparant-la, darrera hi ha molta feina i s'ha d'agrair'. Als lots que reben els infants hi ha una joguina lúdica, una altra de caire més educatiu i material escolar. El pressupost per a cada infant és al voltant de 33 euros.

El llapis solidari es podrà adquirir a una dotzena de comerços de Montcada i Reixac. Els establiments adherits són la fleca Nancy, Ca l'Estrelleta, Flors Laia, Flores Montse i Teixits Rotxe, al centre; a Montcada Nova-Pla d'en Coll: Llibreria Cabraboc; Llibreria Papers i la farmàcia Recasens, a Mas Rampinyo; a la Font Pudenta, Alimentació Susana; a Terra Nostra, la farmàcia Duran; a Can Cuiàs, el forn Monroy, i a Can Sant Joan, Merceria Sisquet i la botiga Marial. Tant els comerços com els col·lectius col·laboradors estaran identificats amb un cartell de la campanya 'Regala il·lusions'.


LEER

Última actualización en Miércoles, 11 de Noviembre de 2015 09:27