Home

Decepció municipal davant l'autorització ambiental concedida per la Generalitat a Lafarge

Correo Imprimir PDF

Decepció municipal davant l'autorització ambiental concedida per la Generalitat a Lafarge

L'equip de govern de l'Ajuntament de Montcada i Reixac s'ha mostrat sorprès i decebut perquè el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha atorgat l'autorització ambiental a l'empresa Lafarge Cementos per a l'activitat de fabricació de ciment al municipi donant compliment a la sentència judicial que va anul·lar l'anterior autorització per un defecte en el procediment administratiu, segons l'argument del govern català. L'alcaldessa s'ha mostrat sorpresa "per la celeritat amb què la Generalitat ha resolt aquest expedient, perquè només fa 10 dies que va acabar el període d'al·legacions" i ha afegit que "tant de bo el govern català fos tan ràpid amb altres temes com la construcció del nou l'institut Montserrat Miró".

L'equip de govern municipal ha mostrat la seva decepció davant d'aquesta autorització ambiental ja que s'està utilitzant la declaració d'impacte ambiental del 2008, sense haver acceptat cap al¿legació, quan des de llavors ha canviat el marc legal i el procés de crema de combustible per part de l'empresa, que ha passat d'utilitzar el coc de petroli pel combustible derivat de residus (CDR). Per la seva banda, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que "la Generalitat no ha tingut en compte l'informe negatiu que va presentar l'Ajuntament al·legant que l'estudi d'impacte ambiental utilitzat era del 2008 per a una llicència del 2015". L'equip de govern valora aquesta concessió d'autorització ambiental com una burla al contingut de la sentència que es va dictar.

El consistori ha avançat que presentarà un recurs administratiu a la Generalitat de Catalunya a la decisió d'aprovar aquesta autorització a Lafarge i emprendrà accions legals davant dels tribunals. L'alcaldessa ha afirmat que "la solució correcta hauria estat que la Generalitat hagués iniciat una nova declaració d'impacte ambiental".

D'altra banda, el consistori resta a l'espera que la Generalitat l'informi sobre la demanda realitzada per l'Ajuntament per clausurar l'activitat de la cimentera temporalment després de conèixer el resultat final de l'estudi sonomètric que va encarregar l'agost passat a la Diputació de Barcelona i que demostra que l'empresa supera els valors permisos legalment. El regidor de Medi Ambient, Sergi Martín, ha afirmat que "l'estudi de la Diputació és molt significatiu perquè es va fer en dies diferents quan l'empresa estava aturada per tal d'aïllar tots els sorolls".

L'alcaldessa ha explicat en resposta al comunicat realitzat aquest matí per l'empresa Lafarge, que acusava el govern local de no actuar equànimement, que "governem defensant els interessos de tota la ciutadania i vetllant perquè totes i cadascunes de les empreses del municipi compleixin la normativa mediambiental".


LEER

Última actualización en Viernes, 13 de Noviembre de 2015 08:55