Home

Els regidors i regidores de barri, nou canal amb la ciutadania

Correo Imprimir PDF

Els regidors i regidores de barri, nou canal amb la ciutadania

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ja disposa de la figura dels regidors i regidores de barri. Ahir per la tarda, la Sala Institucional de la Casa de la Vila va acollir l'acte de presentació d'aquest projecte. L'alcaldessa, Laura Campos, i la regidora de Participació Ciutadana, Mónica Martínez, van ser les encarregades de presentar d'aquesta nova eina de comunicació i contacte amb els ciutadans. Amb la posada en marxa d'aquesta figura, l'equip de govern pretén millorar el coneixement de les necessitats i les demandes de cada barri del municipi, per tal d'assolir una eficàcia i coordinació en les seves actuacions.

Els regidors i regidores de barri seran tots els membres de l'equip de govern, a excepció de l'alcaldessa, i faran reunions quinzenalment amb les entitats i els veïnat i recolliran les queixes i propostes. Aquesta informació la traslladaran als regidors i tècnics municipals de cada àmbit i posteriorment informaran als veïns sobre la solució donada. Durant la presentació pública, l'alcaldessa va afirmar que "aquesta iniciativa és una gran aposta d'aquest equip de govern que vol que la participació sigui el seu eix vertebrador". Els regidors i regidores de barri començaran a atendre als ciutadans el proper dia 14 de desembre i ho faran cada 15 dies a espais municipals a tots els nuclis del municipi. El seu horari d'atenció serà de 17.30 a 19.30 hores.

Aquesta nova eina permetrà als regidors conèixer de primera mà el dia a dia, facilitarà la participació ciutadana, acostar la gestió municipal al veïnat i informar millor sobre les activitats, obres i serveis municipals. La regidora de Participació Ciutadana, Mónica Martínez va explicar que aquestes reunions no substituiran els canals tradicionals com les instàncies. Martínez va afirmar que "no volem substituir la gran feina que fan les associacions de veïns que són les referents dels barris; serà una forma complementària per millorar la feina a la ciutat". Les associacions de veïns, les entitats i els mateixos veïns ¿ si volen de forma individual-, poden expressar i donar a conèixer les seves aportacions, suggeriments i queixes directament al regidor de barri, per instància o per correu electrònic.

La distribució de regidors i regidores per barri i el seu contacte serà la següent: Óscar Gil atendrà al Centre Cívic de Can Cuiàs ¿al local d'entitats del barri al c. Camèlies fins que acabin les obres- ( Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla ); Jéssica Segovia ho farà a l'Espai Cultural Kursaal, a Can Sant Joan ( Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla ); Mónica Martínez atendrà al Centre Cívic La Ribera, que també inclourà el nucli de Vallensana ( Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla ); Jordi Sánchez a la Casa de la Vila, a Montcada Centre ( Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla ); Salvador Serratosa estarà a les instal·lacions de l'IME, a l'Aqua, per al barri de Montcada Nova - Pla d'en Coll ( Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla ); Montse Ribera al Centre Cívic i de Serveis Antigues Escoles, a Mas Rampinyo ( Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla ); Mar Sempere, al local muncipal al Centre Comercial El Punt, a Mas Duran ( Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla ); Ana Ballesta al Centre Cívic L'Alzina, a Terra Nostra ( Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla ); i Sergi Martín serà el destinat a Font Pudenta -on el local encara està encara per determinar- ( Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesita activar JavaScript para poder verla ).

La figura del regidor de barri estarà regulada per un reglament i un codi ètic segons el qual l'edil no podrà adquirir compromisos sense haver consultat la viabilitat de la demanda o proposta veïnal amb els tècnics municipals que correspongui i l'equip de govern. El web municipal inclourà una secció amb la informació sobre l'horari i el calendari 2015-2016 d'atenció, el codi ètic i el reglament del regidor de barri.


LEER

Última actualización en Miércoles, 25 de Noviembre de 2015 14:17