Home

Emotiu homenatge a Montcada i Reixac a les dones víctimes de violència masclista

Correo Imprimir PDF

Emotiu homenatge a Montcada i Reixac a les dones víctimes de violència masclista

El record a les 55 dones mortes a l'Estat espanyol durant el 2015 va protagonitzar l'acte central del programa a Montcada i Reixac per commemorar el Dia contra la Violència envers les Dones, ahir dimecres, 25 de novembre, dia oficial de l'efemèride. La plaça de l'Església va ser l'escenari de les activitats, organitzades pel Consell de Dones, que va incloure la lectura del manifest de la Xarxa Feminista amb motiu del 25N, llegit per la montcadenca Laura Balcell; la lectura d'un poema escrit per l'artista local Pere Mercader; l'actuació dels Castellers de Montcada i Reixac, una flashmob que va finalitzar amb l'elaboració d'un llaç lila amb paraigües, a càrrec de les persones que hi van participar, i un minut de silenci. 'Donem les gràcies a totes les persones que s'han implicat enguany en la commemoració', va dir a la cloenda de l'acte la regidora de l'Oficina d'Atenció a la Dona i de Polítiques d'Igualtat, Jessica Segovia, qui va explicar la colpidora història d'una de les dones víctimes de la violència masclista, Sandra García, veïna de Sabadell i assassinada pel seu excompany a Utrech (Holanda). La germana de Sandra, Bonalís, va assistir a l'acte.

L'acte d'ahir va ser el central d'un programa d'activitats que s'ha viscut a tots els barris. Des del 20 de novembre, s'han fet enlairades de globus en record a les víctimes a Terra Nostra, Can Sant Joan i la Ribera i ahir dimecres, una estona abans de l'activitat a la plaça de l'Església, també es va fer lectura d'un manifest i un minut de silenci a Can Cuiàs. Una novetat destacada d'enguany ha estat folrar amb llana de color lila -teixida prèviament en grups de treball- els arbres del carrer Major, com a símbol en contra d'aquesta xacra.

El programa continua aquest dijous, dia 26, amb una xerrada dels Mossos d'Esquadra de Montcada i Reixac sobre prevenció de violència de gènere; a les 18 h, a la Biblioteca de Can Sant Joan (Turó, 45). El dia 30 es repetirà aquesta activitat, la mateixa hora, a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). Els dies 26 de novembre i 2 de desembre es farà el taller d'empoderament 'Les identitats que ens habiten', de 18 a 20 h, a la Casa de la Vila. D'altra banda, s'ha ajornat la projecció del documental ¿Empieza en ti', prevista per al dia 2 a l'Auditori Municipal i pròximament es coneixerà la nova data per a aquesta activitat. En el marc del 25N, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, en col·laboració amb els ajuntaments, organitza el tercer concurs de piulades 'Què fas tu per no ser sexista?' per a joves entre 14 i 30 anys. Es tracta d'enviar una resposta a aquesta pregunta que no tingui més de 110 caràcters (espais inclosos) i enviar-la abans del 30 de novembre per mitjà d'un formulari que es pot trobar a www.cvoc.cat o bé, a www.mirjove.cat. Del 23 de novembre al 2 de desembre, la Biblioteca Elisenda acollirà una exposició amb informació i recursos contra la violència de gènere.


LEER

Última actualización en Viernes, 27 de Noviembre de 2015 11:23