Home

Suport municipal a la II Trobada internacional contra la incineració

Correo Imprimir PDF

Suport municipal a la II Trobada internacional contra la incineració

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha participat aquest matí a la II Trobada internacional contra la incineració i a favor del residu zero, que organitza la Plataforma antiincineració local en col·laboració amb Global Alliance for Incinerator Alternatives (GAIA) i Zero Waste Europe, i que es realitza aquest cap de setmana a l'Espai Cultural Kursaal, a Can Sant Joan. Campos ha donat la benvinguda al municipi als assistents acompanyada dels alcaldes de Cerdanyola, Carles Escolà, i de Ripollet, Josep Maria Osuna, del conseller de districte de Nou Barris de l'Ajuntament de Barcelona, Manel Cubero, i del portaveu de la Plataforma Antiincineració de Montcada, José Luis Conejero.

Durant la seva intervenció, l'alcaldessa ha afirmat que "necessitem que totes les administracions vagin de la mà per lluitar contra la contaminació que afecta a la nostra salut". Campos també ha recordat que "Montcada i Reixac va ser declarada el 2006 com a zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric". Per la seva banda, l'alcalde de Ripollet ha explicat els problemes derivats de l'Ecoparc i el de Cerdanyola ha manifestat la seva oposició als abocadors ubicats al seu municipi. L'edil Manel Cubero ha manifestat públicament el suport de l'Ajuntament de Barcelona al consistori montcadenc en la lluita contra la cimentara.

Les activitats d'aquesta Trobada internacional es van iniciar ahir amb una conferència de Paul Connett, professor de la Universitat de St. Lawrence (Estats Units) expert en química i toxicología, a Barcelona. Avui la jornada al Kursaal acull la trobada entre representants de plataformes antiincineració procedents de diferents punts de la geografia catalana i espanyola i d'una vintena de països de quatre continents. A la tarda al Casal de la Mina s'organitzaran grups de treball sobre el moviment contra la incineració a les cimenteres i es farà una assemblea. Diumenge serà la darrera jornada amb una nova conferència de Paul Connett i la lectura d'un manifest.


LEER

Última actualización en Lunes, 30 de Noviembre de 2015 09:22