Home

Les forces de seguretat incrementaran la vigilància al carrer Sant Ignasi

Correo Imprimir PDF

Les forces de seguretat incrementaran la vigilància al carrer Sant Ignasi

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra augmentaran la seva vigilància a l'entorn del carrer Sant Ignasi del barri de Mas Rampinyo. Així ho va confirmar ahir l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, al veïnat del barri en una reunió informativa que havia convocat el consistori al Centre Cívic i de Serveis Antigues Escoles de Mas Rampinyo per explicar les accions realitzades l'Ajuntament i els cossos policials davant el problema generat per l'ocupació il·legal de l'edifici del carrer Sant Ignasi 31. En aquest edifici de quatre escales i 64 pisos, la meitat està ocupada i són nombrosos els conflictes de convivència i de brutícia.

L'alcaldessa va afirmar que "davant fets com aquests desgraciadament la llei no ens permet molt excepte extremar la vigilància". Campos va proposar al veïnat algunes accions com augmentar el seguiment policial al zona, intensificar les denúncies pels actes d'incivisme d'aquestes persones, augmentar la neteja a la zona i actuar ràpidament davant possibles ocupacions de pisos.

A la reunió van assistir l'alcaldessa, acompanyada de la regidora de Serveis Generals, Montserrat Ribera, del regidor de Medi Ambient, Sergi Martín, el cap de la Policia Local, Antonio Franco, i el subinspector de Mossos de Montcada i Reixac, Xavier Gandia. Els representants locals van avançar al nombrós públic assistent, que va omplir la sala de cursos de l'equipament, de les reunions realitzades amb els propietaris, l'administrador de la finca i les forces policials. El representant dels Mossos va informar que les seves investigacions han detectat l'existència d'un grup organitzat que obre els pisos i els lloga fraudulentament a propietaris. Gandia també va afirmar que "no podem demostrar que hagi augmentat la violència o els robatoris al barri lligat a aquests fets". Després de mesos d'investigació policial, el propietari dels pisos ocupats, que és una empresa concursal, ha interposat una denúncia que ha de seguir el seu procés legal. El representant de la Policia Local també va informar que "moltes vegades la llei ens limita perquè molts jutges entenen que un pis ocupat es converteix en un domicili i, per tant, en un dret bàsic".

La regidora Montserrat Ribera va demanar la col·laboració dels veïns del barri per evitar noves ocupacions i va animar "a fer ús de la figura del regidor de barri per fer les vostres propostes i suggeriments". Per la seva banda, el veïnat fa ver diverses propostes com la creació d'una policia de proximitat que estigui present de forma constant en aquesta zona. L'Ajuntament va emplaçar novament als veïns durant els propers mesos per fer un seguiment de la situació.


LEER

Última actualización en Jueves, 03 de Diciembre de 2015 13:02