Home

Adif es compromet a finalitzar els pous de ventilació de Jaume I i del parc de les Aigües en tres mesos

Correo Imprimir PDF

Adif es compromet a finalitzar els pous de ventilació de Jaume I i del parc de les Aigües en tres mesos

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha informat al consistori montcadenc que les actuacions dels pous de ventilació de Jaume I i del parc de les Aigües estaran finalitzades en un màxim de tres mesos. Aquesta comunicació s'ha produït després que l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, es posés en contacte amb els responsables del gestor ferroviari i informés las mitjans de comunicació el passat mes de novembre dels nombrosos incompliments de finalització d'obres de la Línia d'Alta Velocitat (LAV) per part de l'Adif al municipi. L'alcaldessa ha afirmat que "tot i que ens han comunicat que es finalitzaran aquestes dues obres properament estarem alerta perquè, malauradament, estem acostumats als incompliments de l'Adif al nostre municipi".

El sotsdirector d'estacions de l'Adif a Catalunya, Armando Brigos, ha comunicat a l'alcaldessa que al pou ubicat a l'aparcament del CAP Montcada i Reixac només falta realitzar la connexió interna entre aquesta infraestructura i el túnel per on circula el Tren d'Alta Velocitat (TAV), a 40 metres de profunditat, així com la urbanització exterior de la zona. D'altra banda, el responsable de l'Adif també va informar que el pou de ventilació del parc de les Aigües, que tenia prevista la seva finalització el 2013, estarà enllestit durant el primer trimestre del 2016 amb la instal·lació definitiva de les escomeses elèctriques i les de sortida de l'aigua freàtica.

Respecte a les terres contaminades (procedents de runes d'obres) que hi ha dipositades a la zona propera a l'escola Font Freda com a material per reomplir el sector on es va construir el pou d'atac del túnel de la LAV, Brigos ha informat que s'ha de realitzar properament un nou estudi per analitzar-les i decidir el trasllat i el tractament dels prop dels 44.000 m2. Brigos sí que ha pogut confirmar que aquest mes es retirarà la part de les terres que no s'han de sotmetre a presa de mostres i a la reposició d'elements de l'Escola Font Freda, que el consistori havia exigit. En aquest sentit, tècnics de l'Adif i de l'Ajutament es van reunir la setmana passada per tractar aquest tema.

L'alcaldessa es va reunir divendres amb la direcció i l'AMPA de l'escola Font Freda per tal d'informar-los sobre les millores exigides pel consistori a l'Adif perquè facin la reposició de la zona després de la construcció del túnel de sortida del TAV. Entre les peticions demanades està la restauració del mur del riu Besòs, la retirada tot el material d'obra, la reposició del carrer, vorera i aparcament del col·legi, la construcció d'una nova tanca del Font Freda i de l'escola bressol, i la instal·lació de la il·luminació que ja existia abans de l'obra. L'Ajuntament també ha reclamat a l'ens ferroviari l'adequació com a zona verda rústica de tot l'entorn i la construcció d'una petita zona d'estada a la confluència dels rius Besòs i Ripoll.


LEER

Última actualización en Lunes, 01 de Febrero de 2016 09:24