Home

El pressupost municipal per al 2016 s'aprova per Ple

Correo Imprimir PDF

El pressupost municipal per al 2016 s'aprova per Ple

El Ple, reunit en sessió extraordinària aquest dijous, 28 de gener, va donar llum verda als pressupostos municipals per al 2016, que pugen a 39,4 milions d'euros; 1,2 els comptes de l'Institut Municipal d'Esports i Lleure (IME) i 337.000 euros, per a Montcada Comunicació. Equilibri, sostenibilitat i generació de justícia social són tres dels objectius d'aquests comptes, en paraules de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, qui va explicar que la seva aprovació arriba un mes més tard de l'habitual perquè 'hem fet una anàlisi rigorosa de la situació econòmica i financera de la Corporació, que és molt complicada, especialment per haver de fer front a les expropiacions, i hem elaborat uns pressupostos amb un marcat accent social, amb la dificultat afegida per fer-ho amb les taxes congelades i amb una reducció de l'Ibi d'un 3% de mitjana', va indicar l'edil. Campos va afegir que es tracta d'un pressupost 'realista i racional, amb inversions que no hipotecaran les arques ni tampoc els futurs governs municipals'.

El president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, va posar èmfasi en el fet que aquests comptes ja mostren la voluntat de municipalitzar alguns serveis que a hores d'ara estan externalitzats. L'edil també ha fet incidència en l'increment de la partida per a Serveis Socials en més de 270.000 euros i d'altres destinades a ajuts a l'escolarització, al pagament de l'habitatge, la consolidació del servei d'atenció a les drogodependències, o dels serveis de subministrament bàsics, i a protèsis i fàrmacs, entre d'altres atencions. A l'Àrea Territorial, un dels reptes assenyalats pel regidor ha estat el de l'estalvi energètic i a l'Econòmica, ha destacat que hi haurà un reducció de 100.000 euros. Pel que fa a l'Àrea de Presidència, Gil va dir que al pressupost queda també recollit l'esforç que farà l'Ajuntament per modernitzar l'administració, amb una inversió de 190.000 euros. El regidor va lamentar, però, les partides que caldrà destinar 'a pagar problemes heretats de l'anterior govern', va manifestar l'edil.

Altres inversions previstes són 200.000 euros per a la Llei de barris de la Muntanyeta de Can Sant Joan; 50.000 euros per a millorar els jocs infantils dels parcs públics; la consolidació de la Torre Na Joana (10.000 euros), la rehabilitació del local municipal situat a la plaça Joan Fuster (Pla d'en Coll) per ubicar-hi el magatzem del Banc d'Aliments (300.000 euros, que sufragarà el Patronat Josep M. Espinasa), la renovació dels carrers Montiu i Pasqual i la xarxa de clavegueram (136.000 euros), el mur de contenció del metro de Can Cuiàs (12.000 euros) o la instal·lació d'un ascensor a la Biblioteca de Can Sant Joan (30.000 euros), entre d'altres. 'Són uns pressupostos limitats per la situació econòmica i l'herència assumida però que pretenen donar resposta a les demandes dels veïns', va expressar Gil qui s'ha compromès a començar a treballar en breu pels que s'hauran d'aprovar cara al 2017. La informació detallada dels pressupostos del 2016 es pot consultar al web municipal, www.montcada.cat.


LEER

Última actualización en Lunes, 01 de Febrero de 2016 09:18