Home

Nou projecte per promocionar la salut entre la població juvenil

Correo Imprimir PDF

Nou projecte per promocionar la salut entre la població juvenil

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, mitjançant el Punt d'Assessorament sobre drogodependències (PASSA) i la Regidoria d'Educació, Infància i Joventut, vol posar en marxa els agents de salut, un projecte que pretén formar persones voluntàries en aquest àmbit, perquè posteriorment puguin dissenyar i implementar campanyes adreçades a la gent jove. L'objectiu n'és crear un grup de treball en relació a la prevenció i la promoció de la salut que desenvolupi diferents accions al territori. Els agents hauran de promoure la salut com a valor necessari, afavorir-ne actituds favorables i positives, potenciar la responsabilitat del jovent en relació a la pròpia salut i la dels seus iguals i prendre consciència sobre la influència de factors socials i ambientals en la salut.

Aquesta proposta sorgeix de la diagnosi del Pla Local de prevenció de drogues 2016-2020, elaborat pel consistori amb el suport de la Diputació de Barcelona, que ha detectat la necessitat de treballar la promoció de la salut entre el jovent d'igual a igual, per poder arribar amb més impacte a aquesta franja de població. 'El jovent ha estat present i ha participat en tot el procés d'elaboració de la diagnosi i enteníem que la millor forma de poder actuar en prevenció del consum de drogues era involucrant-lo', ha explicat la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, qui considera que 'amb la seva participació activa, facilitem la transmissió de la informació entre joves i fomentem un treball col·laboratiu en el marc de la promoció de la salut física i emocional'.

El projecte d'agents socials va dirigit a dos grups de joves; un format per persones entre 14 i 16 anys i l'altre, per més grans de 18 anys. Qui hi participi, en primer lloc, rebrà un total de vuit sessions formatives sobre què és un agent de salut; les habilitats socials i la gestió emocional; el consum de drogues i el seu àmbit legal; l'afectivitat i la sexualitat, el gènere, els estereotips i el col·lectiu LGTBI; trastorns alimentaris i recursos de la xarxa local. La segona part del programa serà de caire pràctic, amb el disseny i l'execució de les activitats proposades. Les inscripcions a la formació dels agents de salut és en marxa i acabarà el 15 de desembre. Cal omplir una butlleta d'inscripció, que podeu obtenir als equipaments municipals o bé, descarregar-la del web www.montcada.cat.


LEER

Última actualización en Miércoles, 11 de Octubre de 2017 13:22