Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Víctor Morlán vindrà a Barcelona el 28 d'octubre per parlar sobre els terminis del soterrament de la línia de Portbou

Víctor Morlán vindrà a Barcelona el 28 d'octubre per parlar sobre els terminis del soterrament de la línia de Portbou

Correo Imprimir PDF

Víctor Morlán vindrà a Barcelona el 28 d'octubre per parlar sobre els terminis del soterrament de la línia de Portbou
El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures del Ministeri de Foment, Víctor Morlán, es reunirà dijous que ve, 28 d'octubre, a les 18.30 hores, a la seu de la Delegació del Govern a Barcelona, amb l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez; el primer tinent d'alcalde, Joan Maresma; els tres portaveus dels grups municipals a l'oposició; i dos representants de la plataforma Tracte just, soterrament total, per comunicar-los l'estat del procés i el calendari de les obres del soterrament de la línia ferroviària Barcelona - Portbou. A la trobada també hi serà el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel.

D'aquesta manera Morlán donarà compliment al compromís assolit amb l'alcaldessa durant la trobada que van mantenir el 5 d'octubre passat a Madrid, en què l'edil li va reclamar el compliment dels terminis previstos en els acords signats entre l'Ajuntament, Foment i la Generalitat el novembre de 2007, segons els quals les obres haurien de començar l'any que ve.

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, en la seva intervenció del 6 d'octubre a la Comissió de Foment del Congrés dels diputats, va ratificar el compromís per executar el soterrament de la línia de Portbou, recordant que "hi ha un acord institucional, que lliga les obres de l'alta velocitat amb el soterrament de la línia convencional". En aquest sentit, Morlán va avançar que, un cop aprovat l'expedient d'informació pública i audiència del projecte bàsic, es continuarà amb la licitació del projecte constructiu.

María Elena Pérez espera que a la propera reunió "s'hagin analitzat les propostes i els arguments que vam presentar en la trobada del 5 d'octubre i que s'hagi arribat a la conclusió que les obres del soterrament han de començar en els terminis previstos, ja que Montcada i Reixac no pot esperar més".