Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad El conseller Huguet explica les polítiques de comerç de la Generalitat a la Casa de la Vila

El conseller Huguet explica les polítiques de comerç de la Generalitat a la Casa de la Vila

Correo Imprimir PDF

El conseller Huguet explica les polítiques de comerç de la Generalitat a la Casa de la Vila
El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, ha visitat aquest matí Montcada i Reixac per impartir una conferència sobre les polítiques de la Generalitat principalment en matèria de comerç, arran l'aprovació el passat mes de desembre de la nova llei que el regula. L'acte ha començat a les 10h a la Sala Institucional de la Casa de la Vila (C. Major, 32). Abans de la xerrada, el conseller Huguet ha estat rebut a l'Ajuntament per una delegació municipal, davant dels quals ha signat al llibre d'honor del Consistori.

Josep Huguet ha explicat que el nou marc legal, fruit de la transposició de Directiva de Serveis a la normativa comercial catalana, preserva el model de comerç urbà de proximitat basat en la cohesió social i l'equilibri territorial. Amb aquest objectiu, la norma dictamina que la implantació de noves superfícies comercials es faci sempre dins la trama urbana consolidada dels municipis. El conseller ha afirmat que "en una situació de crisis com la que estem vivint el comerç s'ha de reinventar per sortir enfortit i això passa indiscutiblement per l'aposta per la innovació".

El conseller també ha destacat que els ajuntaments són els que autoritzaran la implantació dels establiments de fins a 1.300 m2 - en règim de comunicació -; de 1.300 a 2.500 m2 serà la Direcció General de Comerç qui controlarà la implantació mitjançant comunicació amb Declaració Responsable; i a partir de 2.500 m2 de superfície serà necessària la llicència comercial de la Generalitat.

L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha afirmat que "el comerç és sense cap mena de dubte un dels eixos bàsics que vertebren les ciutats. Les administracions tenim l'obligació d'interlocutar amb els comerciants i proposar millores normatives i urbanes que millorin la realitat del comerç local, així com oferir als comerciants eines que permetin millorar la qualitat i competitivitat dels seus establiments". L'alcalde ha afegit que "en temps de crisis els ajuntaments també ens hem de reinventar, donant més serveis amb menys diners".