Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Fotomontcada 2015 inunda de fotografia les sales d'exposicions

Fotomontcada 2015 inunda de fotografia les sales d'exposicions

Correo Imprimir PDF

Fotomontcada 2015 inunda de fotografia les sales d'exposicions

Fotomontcada 2015 ja s'ha posat en marxa oficialment amb la inauguració ahir dimarts, 13 d'octubre, de les primeres exposicions de fotografies que es podran veure durant els mesos d'octubre i novembre a les sales d'exposicions de Montcada i Reixac. L'acte va tenir lloc a l'Auditori Municipal, en presència de l'alcaldessa, Laura Campos; el president de l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (Afotmir), Cosme Oriol, i el president de la Federació Catalana de Fotografia, José Antonio Andrés. Fotomontcada l'organitzen l'Afotmir i la Regidoria de Cultura i Patrimoni i és una cita biennal amb què es pretén apropar el món de la fotografia al públic general i proposa exposicions, taules rodones i tallers, que tindran lloc durant octubre i novembre. 'Esperem que gaudiu de les exposicions i de les activitats que podreu fer durant aquests dos mesos i agraïm l'Afotmir per la seva col·laboració any rere any amb l'Ajuntament', va destacar Campos, qui va aprofitar per felicitar Txema Lacunza, soci de l'Afotmir, pel seu recent Premi Nacional de Fotografia.

'L'objectiu de Fotomontcada és acostar l'entitat a la població, perquè portem 28 anys en actiu i encara hi ha gent que no ens coneix', va indicar Oriol, qui considera que l'associació que presideix pot donar cabuda a les inquietuds de tothom. En nom de la Federació Catalana, Andrés va felicitar l'entitat i li va agrair la tasca de difusió de la fotografia. Ahir dimarts s'inauguraven tres exposicions alhora: a l'Auditori Municipal, Fotovisió 2015 I, fins al 25 d'octubre. Es tracta d'una mostra col·lectiva on es mostren els resultats de les diverses tècniques i processos que al llarg de l'any s'han vist i estudiat en els cursos, tallers i tutorials realitzats a l'AFOTMiR. En aquest mateix espai, del 27 d'octubre al 8 de novembre s'exposarà 'Panoràmiques', una mostra col·lectiva de treballs de diferents temàtiques realitzats amb la tècnica de la panoràmica per membres de l'Afotmir.

Pel que fa a la Casa de la Vila (Major, 32), s'hi exposaran dues mostres amb imatges de l'activitat Gran Plató 2015, una activitat que va tenir lloc el 3 d'octubre a la plaça de l'Església, que es va convertir en una mena de plató on molts veïns i veïnes van voler fer-se una foto i participar en aquesta iniciativa. Al Kursaal (Masia, 39) també hi haurà dues exposicions; fins al 23, una mostra col·lectiva de treballs dels alumnes dels diversos cursos i tallers que es realitzen durant l'any a la seu de l'Afotmir, i del 27 d'octubre al 6 de novembre, Fotovisió 2015 II, una exposició col·lectiva on es mostren els resultats de les diverses tècniques i processos que al llarg de l'any s'han treballat en els cursos, tallers i tutorials realitzats a l'associació.

A la seu de l'Afotmir (Antigues Escoles de Mas Rampinyo; Alt de Sant Pere, 73), fins al 31 d'octubre es podrà visitar 'Islàndia', una illa al nord-est d'Europa, d'Albert Valverdú; i de l'1 al 30 de novembre, ¿El Vietnam vist per 14 fotògrafs catalans', una mostra col·lectiva. També hi haurà dues mostres a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), fins al 2 de novembre, ¿Al bosc de Fondor i altres deserts', de Jaume Millán. Del 2 al 30 de novembre, 'Quotidianitat (Vietnam)', d'Adelina Putellas.

El 16 d'octubre s'ha programat a l'Auditori Municipal (19 h) el passi d'un audiovisual de Josep Galian sobre Washington i Virgínia titulat 'Les arrels dels Estats Units' i una xerrada del soci Ramon Barquier sobre Frederic Garrido, Premi Nacional de Fotografia 2013. El 3 de novembre, la Casa de la Vila (19 h ) acollirà una taula rodona sobre fotografia i ètica amb Gabriel Brau (Premi Nacional de Fotografia 2007); Albert Masó, especialista en paisatges; el president de la Federació Catalana de Fotografia, José Antonio Andrés; Jean Saleilles, vicepresident de la VISA OFF de Perpinyà i president de Perpignan Photo, i Pilar Abián, directora de Montcada Comunicació.

El Fotomontcada 2015 comptarà amb la presència de Frederic Garrido, qui impartirà dos tallers al Kursaal, els dies 6 i 7 de novembre. El primer, titulat 'Fede es despulla', fa un recorregut sobre com es comença un projecte fotogràfic interior fins al resultat final. El segon taller, 'Què és la creativitat?' reflexiona sobre els factors que intervenen en els processos de creació.


LEER


Última actualización en Miércoles, 14 de Octubre de 2015 10:00