Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Reunió entre l'equip de govern i la Generalitat sobre el servei nocturn d'urgències

Reunió entre l'equip de govern i la Generalitat sobre el servei nocturn d'urgències

Correo Imprimir PDF

Reunió entre l'equip de govern i la Generalitat sobre el servei nocturn d'urgències

Una representació de l'equip de govern de l'Ajuntament de Montcada i Reixac es va reunir ahir a la tarda a les instal·lacions de l'edifici consistorial amb els responsables del servei de salut de la Generalitat de Catalunya per tractar temes relacionats amb la reobertura del servei nocturn d'urgències. Durant la reunió que va durar més de tres hores, es van tractar altres temes sanitaris que afecten al municipi. La delegació local estava integrada per l'alcaldessa, Laura Campos, els presidents de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i Social, Ana Ballesta, i la regidora de Serveis Socials, Mar Sempere. Per part de la Generalitat, van assistir el director del Sector Sanitari Vallès Occidental del CatSalut, Joan Parellada, la directora operativa del Servei d'Atenció Primària Muntanya Dreta de l'Institut Català de la Salut (ICS), Maria Josep López, i el director de l'equip d'Atenció Primària de Montcada i Reixac, Pere Vivó. Mentre tenia lloc la reunió, un grup d'integrants de la Favmir es va manifestar a les portes de l'Ajuntament reclamant la recuperació de les urgències nocturnes.

Durant la trobada els representants de la Generalitat van presentar als regidors l'estudi d'avaluació del cost que significaria recuperar el servei entre les 24h i les 8h, integrat per tres metges, tres infermers i tres auxiliars zeladors -distribuïts en dos equips-, incloent les despeses de manteniment, neteja, subministraments i altres conceptes. Aquest servei d'urgències nocturnes valorat en 451.000 euros anuals es va tancar després d'entrar en funcionament el model d'urgències nocturnes implementat per la Generalitat el juliol de 2011. L'equip de govern de l'Ajuntament de Montcada i Reixac haurà de valorar la possibilitat de reobrir el servei nocturn d'urgències al municipi després de conèixer que el seu cost anual.

En cas que el consistori decidís recuperar el servei hauria d'assumir el seu cost i ho hauria de fer amb un servei privat de metges. L'Ajuntament també es trobaria que aquest servei privat no podria fer receptes gratuïtes ni els metges podrien accedir a la base de dades dels historials dels pacients. A més, s'hauria de plantejar la possibilitat de buscar una altra instal·lació diferent al CAP Montcada i Reixac per donar aquest servei. Els representants del CatSalut i de l'ICS van informar que la Generalitat ha de decidir si autoritza la cessió d'aquest equipament perquè això significaria privatitzar el servei sanitari. L'alcaldessa ha afirmat que "amb aquestes dades que ens han presentat i amb la resta de condicionants haurem de decidir si es pot assumir des de l'Ajuntament". L'alcaldessa ha afegit que "si finalment ho fem aquesta seria una mesura provisional ja que l'objectiu final és que la Generalitat restitueixi les urgències".

En la reunió els representants del CatSalut també van informar que a partir del proper 18 de novembre el servei d'ambulàncies ho realitzarà l'empresa Ambulàncies Domingo, nova adjudicatària del servei. Fins ara ho feia Ambulàncies Egara, amb la seva base al polígon de La Ferreria. La Generalitat va avançar que la nova empresa ha de buscar unes instal·lacions al municipi on instal·lar la base per donar el servei. Els representants municipals van insistir que aquest servei hauria d'estar al costat de l'edifici del CAP de Jaume I, on s'està realitzant el pou de ventilació del TAV. El consistori es va oferir a cercar un espai provisional per tal que una ambulància estigui les 24 hores a Montcada i Reixac fins que l'aparcament del CAP quedi lliure de les obres.

La delegació municipal va demanar a l'ICS i al CatSalut la creació d'un òrgan participatiu com el Consell de salut, on estarien integrats representants del consistori, del Servei Català de la Salut i de les entitats locals, on s'exposarien els problemes del servei sanitari al municipi i on es podrien conèixer les mesures i els plans organització sanitaris a Montcada i Reixac. Els representants de la Generalitat van veure amb bons ulls la petició municipal. Els representants de l'administració supramunicipal també es van comprometre a estudiar la possibilitat de recuperar el servei de Ginecologia al CAP ubicat a Jaume I.


LEER


Última actualización en Miércoles, 21 de Octubre de 2015 07:01