Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad L'Ibi a Montcada i Reixac baixarà un 3% de mitjana al 2016 i la majoria de taxes, impostos i preus públics es congelaran

L'Ibi a Montcada i Reixac baixarà un 3% de mitjana al 2016 i la majoria de taxes, impostos i preus públics es congelaran

Correo Imprimir PDF

L'Ibi a Montcada i Reixac baixarà un 3% de mitjana al 2016 i la majoria de taxes, impostos i preus públics es congelaran

La proposta d'ordenances fiscals per al 2016 que el govern municipal passarà a aprovació per Ple el pròxim 29 d'octubre proposa una rebaixa de l'Impost de Béns Immobles (Ibi) d'un 3% de mitjana, la majoria de taxes, impostos i preus públics es congelen respecte l'exercici anterior i les modificacions efectuades sobre algunes de les ordenances tenen com a objectiu general reduir els preus. L'executiu municipal va presentar ahir dimecres, 21 d'octubre, la proposta d'ordenances fiscals per a l'any vinent a la Casa de la Vila. 'No són les ordenances que voldria aquest nou govern, no hem tingut temps suficient per fer una revisió global de totes elles i adaptar-les a la nova realitat, hem fet el que hem pogut per tal d'equilibrar la rebaixa de la pressió fiscal i la necessitat de recursos que té l'Ajuntament per fer front a despeses com les expropiacions', va explicar l'alcaldessa de Montcada i Reixac.

Respecte l'Ibi, el president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, va indicar a l'audiència que 'la nostra voluntat és que es faci una actualització cadastral perquè l'última és del 2006, en plena bombolla immobiliària, però el govern central ens diu que ara no és bon moment per l'allau de sol·licituds de revisions que té'. L'edil va expressar que, a més del 3% de rebaixa generalitzat, s'han modificat els tipus per tal de rebaixar la quota que han de pagar els propietaris de magatzems i d'estacionaments amb valor cadastral superior als 20.000 euros. En aquesta ordenança s'introdueixen una sèrie de modificacions respecte les bonificacions. Fins ara, les persones pensionistes només tenien una reducció de l'impost si vivien soles o en parella i ara se'n podran continuar beneficiant encara que hi visquin amb elles més membres de la seva família, es farà un escalat respecte la renda de la unitat familiar. D'altra banda, s'ha reduït el màxim de renda que ha d'ingressar una família monoparental per rebre la bonificació sobre l'Ibi. Vinculada a la rebaixa d'aquesta ordenança també hi haurà disminucions de la quota de l'impost sobre l'increment del valor de terrenys de naturalesa urbana, la plusvàlua.

Impostos com el de tracció mecànica (vehicles), el d'activitats econòmiques (IAE), o el de construccions, les taxes -on s'inclou la de recollida de residus- i la majoria dels preus públics mantindran la mateixa quota que l'any passat. En l'impost de circulació s'introdueix una bonificació del 75% de l'import per a vehicles que facin servir gas liquat, derivat del petroli, el denominat GLD. Una novetat destacada de la proposta és l'eliminació de la taxa de tinença d'animals de companyia. 'Amb aquesta mesura volem promoure que la gent censi el màxim d'animals', ha indicat el regidor. També baixen els preus de la publicitat als espais web municipals www.laveu.cat i www.montcadaradio.com, per tal de facilitar als comerços i petits empresaris que facin servir aquests portals per anunciar-se.

Novetats també als preus per fer servir la piscina d'estiu, de la zona esportiva centre. S'hi introdueix una entrada de tarda, que costarà 4 euros. Es creen abonaments de 10 accessos, de 39 euros, adults; 28 euros, els menors d'edat i es podran adquirir abonaments mensuals, a banda del de tota la temporada. Sobre aquest últim, també hi haurà bonificacions. Del projecte d'ordenances també destaca la pujada del màxim de renda pel qual no s'haurà de pagar res per tenir el servei d'atenció domiciliària, que passa de 7.967,73 euros a 9.959,6 euros. Gil va avançar també que el model de tarifació social en funció de la renda de la unitat familiar, el sistema d'ordenances que vol implementar el nou govern, es començarà a aplicar l'any vinent a les escoles bressol municipals.

Una altra novetat té a veure amb la forma de pagament dels impostos. Les persones que vulguin pagar les ordenances per domiciliació bancària podran fer-ho en un únic càrrec que es farà a final de març del 2016 i no caldrà domiciliar-les en quatre terminis (sistema que es manté) per tal d'obtenir el 5% de descompte.


LEER


Tags:
Última actualización en Jueves, 22 de Octubre de 2015 10:53