Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad L'Ajuntament no vol acollir el Rocío a Mas Duran

L'Ajuntament no vol acollir el Rocío a Mas Duran

Correo Imprimir PDF

L'Ajuntament no vol acollir el Rocío a Mas Duran

L'Ajuntament de Montcada i Reixac no acollirà el Rocío el proper any a l'entorn natural de Mas Duran, prop del parc de la Llacuna, i així ho ha comunicat a la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC). Dimecres l'alcaldessa, Laura Campos, i el regidor de Medi Ambient, Sergi Martín, acompanyats de tècnics municipals, es van reunir a l'edifici consistorial amb una representació de l'entitat organitzadora del Rocío, formada pel seu president, Daniel Salinero, i l'advocat de l'entitat, Francisco Pegalajar, per avançar-los aquesta informació. La decisió de l'equip de govern ve motivada pel compromís municipal de preservar i protegir l'entorn de Mas Duran, on s'organitza l'esdeveniment cada any. L'alcaldessa ha afirmat que "l'equip de govern entén que la celebració del Rocío és incompatible amb el respecte pel medi ambient en aquesta zona".

Durant la trobada, els representants municipals van explicar als representants de la FECAC els diferents motius pels quals s'ha pres la decisió. L'Ajuntament ha comprovat que la zona pateix un gran impacte ambiental per la gran afluència de persones i vehicles, i que cada any es repeteixen nombroses accions incíviques que afecten l'entorn ubicat entre Ripollet i el barri de Mas Duran. De fet, el consistori enguany ha obert un expedient sancionador a l'entitat per un import de 3.000 euros per aquests comportaments. A més, el consistori argumenta en la seva decisió mesures de seguretat, ja que una part de la superfície ocupada pel Rocío és a zona inundable i segons el conveni existent està expressament prohibit estacionar vehicles o ocupar la zona del torrent. D'altra banda, l'Ajuntament ha sabut fa poc que una altra part dels terrenys utilitzats per l'organització no pertanyen a l'INCASÒL i, per tant, no tenen autorització per ocupar-los.

L'Ajuntament va comunicar als membres de la FECAC que està disposat a estudiar un altre espai alternatiu dintre del municipi que proposi l'entitat organitzadora on acollir la celebració de la romeria.


LEER


Última actualización en Lunes, 26 de Octubre de 2015 10:43