Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad El consistori ha de fer front a noves demandes milionàries

El consistori ha de fer front a noves demandes milionàries

Correo Imprimir PDF

El consistori ha de fer front a noves demandes milionàries

L'Ajuntament ha rebut les demandes patrimonials de tres propietaris particulars a les quals haurà de fer front. El govern municipal ha informat l'oposició d'aquestes tres reclamacions econòmiques a què ha de fer front l'Ajuntament per un import total de 19,5 milions d'euros. La més greu, per la seva quantia, és la que fan els propietaris dels terrenys de l'antiga bòvila de Can Cuiàs que puja a 15 milions d'euros. Els afectats reclamen una compensació econòmica pel solar, ubicat entre la C-58 i la Nacional 150, que l'any 2004 va ser requalificat, passant de zona industrial a zona verda, en el marc de l'operació pel trasllat de l'empresa Valentine a Can Milans que va ser aprovada en Ple rebent posteriorment el vistiplau de la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat. El conveni fixava que la fàbrica de pintures assumiria l'expropiació del solar, però al maig del 2009, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va declarar nul·la l'operació urbanística, de manera que els terrenys van recuperar la qualificació d'industrials deixant Valentine en zona verda, situació pendent de solució a dia d'avui.

Un altre propietari, en aquest cas el de l'espai on els dimecres s'instal·len part de les parades de verdures del mercat ambulant, a l'avinguda de la Ribera, exigeix al consistori 3,7 milions d'euros per l'incompliment del conveni signat al 2005 segons el qual l'Ajuntament havia de resituar l'aprofitament del solar mitjançant una modificació de planejament en una altra zona en el termini de dos anys. L'acord, que el propi consistori va intentar anul·lar temps després en considerar-lo lesiu per als interessos municipals, va ser ratificat posteriorment en sentència judicial. L'Ajuntament, però, no va complir donant drets d'edificació a la propietat ni va fer efectiva la indemnització que ara reclamen els hereus del litigant.

El consistori també haurà de fer front a la demanda d'un constructor al qual se li va atorgar una llicència per fer dos habitatges a Terra Nostra amb una alçada que incompleix la normativa urbanística, fet que va ser denunciat per un veí. El cost de la reclamació, atès que la construcció s'ha d'enderrocar, puja a 800.000 euros.

El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que el govern municipal ha iniciat els mecanismes per defensar jurídicament els interessos del consistori, tot i que ha estat força crític amb l'anterior govern: "Aquesta és l'herència que hem rebut i que demostra que es va fer una gestió nefasta; un cop tinguem l'auditoria que ara encarregarem, demanarem responsabilitats polítiques i tècniques". L'edil ha afegit que "la voluntat del nou govern és actuar amb la màxima transparència i rigor i fer front a totes les problemàtiques que estan sorgint per tal de no traslladar-les als propers mandats".


LEER


Última actualización en Lunes, 02 de Noviembre de 2015 14:13