Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Les ordenances municipals de Montcada i Reixac s'aproven per Ple

Les ordenances municipals de Montcada i Reixac s'aproven per Ple

Correo Imprimir PDF

Les ordenances municipals de Montcada i Reixac s'aproven per Ple

El Ple d'octubre, celebrat ahir dijous, dia 29, va donar llum verda a la proposta d'ordenances 2016 presentada per l'equip de govern de Montcada i Reixac. En línies generals, hi haurà una rebaixa de l'Impost de Béns Immobles (Ibi) d'un 3% de mitjana, la majoria de taxes, impostos i preus públics es congelen respecte l'exercici anterior i les modificacions efectuades sobre algunes de les ordenances tenen com a objectiu general reduir els preus. 'No són les ordenances que voldríem, però per manca de temps i per limitació de recursos per fer front a les despeses presentem aquesta proposta', va indicar el president de l'Àrea Econòmica, Òscar Gil, qui va avançar que el model de tarifació social que vol promoure l'executiu local es començarà a implementar a les escoles bressol municipals a partir de l'any vinent.

Respecte l'Ibi, l'edil va expressar que, a més del 3% de rebaixa generalitzat, s'han modificat els tipus per tal de rebaixar la quota que han de pagar els propietaris de magatzems i d'estacionaments amb valor cadastral superior als 20.000 euros. En aquesta ordenança s'introdueixen una sèrie de modificacions respecte les bonificacions. Fins ara, les persones pensionistes només tenien una reducció de l'impost si vivien soles o en parella i ara se'n podran continuar beneficiant encara que hi visquin amb elles més membres de la seva família, es farà un escalat respecte la renda de la unitat familiar. D'altra banda, s'ha reduït el màxim de renda que ha d'ingressar una família monoparental per rebre la bonificació sobre l'Ibi. Vinculada a la rebaixa d'aquesta ordenança també hi haurà disminucions de la quota de l'impost sobre l'increment del valor de terrenys de naturalesa urbana, la plusvàlua.

Impostos com el de tracció mecànica (vehicles), el d'activitats econòmiques (IAE), o el de construccions, les taxes -on s'inclou la de recollida de residus- i la majoria dels preus públics mantindran la mateixa quota que l'any passat. En l'impost de circulació s'introdueix una bonificació del 75% de l'import per a vehicles que facin servir gas liquat, derivat del petroli, el denominat GLD. Una novetat destacada de la proposta és l'eliminació de la taxa de tinença d'animals de companyia per promoure el cens dels animals. També baixen els preus de la publicitat als espais web municipals www.laveu.cat i www.montcadaradio.com, per tal de facilitar als comerços i petits empresaris que facin servir aquests portals per anunciar-se.

Novetats també als preus per fer servir la piscina d'estiu, de la zona esportiva centre. S'hi introdueix una entrada de tarda, que costarà 4 euros. Es creen abonaments de 10 accessos, de 39 euros, adults; 28 euros, els menors d'edat i es podran adquirir abonaments mensuals, a banda del de tota la temporada. Sobre aquest últim, també hi haurà bonificacions. Del projecte d'ordenances també destaca la pujada del màxim de renda pel qual no s'haurà de pagar res per tenir el servei d'atenció domiciliària, que passa de 7.967,73 euros a 9.959,6 euros.


LEER


Última actualización en Lunes, 02 de Noviembre de 2015 14:18