Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Primera reunió de la Taula de treball del soterrament

Primera reunió de la Taula de treball del soterrament

Correo Imprimir PDF

Primera reunió de la Taula de treball del soterrament

Aquest matí s'ha reunit per primer cop la recentment constituïda Taula de treball del soterrament, que està presidida per l'alcaldessa, Laura Campos, i integrada per tots els portaveus municipals, tècnics municipals i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST). L'objectiu d'aquest grup és fer propostes i idees a desenvolupar que vagin encaminades a aconseguir el soterrament de la línia de França al seu pas pel municipi. Durant la trobada, l'alcaldessa també ha informat de la creació de l'òrgan de la Comissió del soterrament que estarà integrada per representants i tècnics municipals i que es centrarà en l'objectiu de la línia R2 per tal de no desviar-se amb altres problemàtiques que el consistori té amb l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif). La formació d'aquests dos grups de treball es va aprovar a la darrera Junta de Govern Local.

L'alcaldessa ha informat als assistents a la reunió que el consistori està buscant un espai físic al centre del municipi per ubicar l'Oficina del soterrament, un lloc on informar constantment a la ciutadania sobre l'estat de la històrica reclamació, muntar les reunions de treball i realitzar exposicions sobre el soterrament. Campos també ha explicat que la Comissió del soterrament ja ha començat a treballar en fer una nova campanya comunicativa, en idear diferents accions i reforçar la conscienciació dels montcadencs sobre aquesta problemàtica. El representant del col·lectiu reivindicatiu, Ramon Bueno, ha reclamat que "la Comissió del soterrament ha d'estar preparada perquè estem en un moment clau i tenim una oportunitat política que no hem de perdre".

Laura Campos ha aprofitat la trobada per avançar als portaveus que aquest matí es posava en contacte amb el màxim representant d'Adif a Catalunya per tal demanar la solució urgent de diferents problemes que afecten al municipi com a conseqüència de la construcció de la Línia d'Alta Velocitat (LAV). Campos ha afirmat que "Montcada i Reixac no és una colònia d'Adif i això s'ha acabat". Els principals problemes són, d'una banda, el pou de ventilació del parc de les Aigües, que s'havia d'haver finalitzat el 2013 i encara no s'ha arranjat. En segon lloc, la retirada de les terres i el condicionament de la sortida de la LAV, als terrenys de Font Freda. "Ens donen llargues constantment dient que han de fer estudis d'aquestes terres però la veritat és que tenim una gran quantitat de terres contaminades al costat de l'escola de primària i de l'escola bressol de Font Freda", ha explicat l'alcaldessa. I, finalment, el pou de ventilació al carrer Jaume I, que està ubicat a l'aparcament del CAP Montcada i Reixac, que s'havia de finalitzar l'any passat. En aquest sentit, el Ministeri de Foment ha informat a l'Ajuntament que, de moment, s'ha exhaurit la partida pressupostària i no pot finalitzar els treballs d'urbanització d'aquest espai. Campos ha afirmat que "si no ens donen una solució urgent ens veurem obligat a anar amb un notari i convocar als mitjans de comunicació per denunciar públicament aquests incompliments i que l'AVE circula per sota del nostre municipi sense les mesures de seguretat necessàries ja que les obres dels pous de seguretat no estan finalitzades".

Durant la trobada, els portaveus de tots els grups municipals i la PTJST han acordat enviar una carta a tots els grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya per tal de demanar-los que incloguin i expliquin el soterrament de la línia de França al seu pas per Montcada i Reixac als seus programes electorals.

D'altra banda, l'alcaldessa ha recordat que demà una representació municipal formada per representants i tècnics municipals, juntament amb membres de la plataforma ciutadana, es reuniran amb Janet Sanz, tinent d'alcaldessa de l'Ajuntament de Barcelona de l'àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, per tal de fer un front comú per defensar els interessos del soterrament a Madrid.


LEER


Última actualización en Martes, 24 de Noviembre de 2015 08:40