Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad El Nadal a Montcada i Reixac arriba ple d'activitats per a tots els públics

El Nadal a Montcada i Reixac arriba ple d'activitats per a tots els públics

Correo Imprimir PDF

El Nadal a Montcada i Reixac arriba ple d'activitats per a tots els públics

El Nadal es viurà intensament a Montcada i Reixac un any més, amb propostes per a tots els públics organitzades per l'Ajuntament, les biblioteques, els centres cívics i les entitats del municipi. Actes tradicionals com la Cavalcada de Reis, pessebres, concerts de nadales, tallers infantils o campanyes solidàries formen part del programa que es recull íntegrament a l'agenda de Nadal que ha editat l'Ajuntament i que s'ha presentat aquest dimecres, 25 de novembre. 'La revista recull tot l'esforç que fan els diferents departaments de l'Ajuntament i les entitats perquè la ciutadania gaudeixi del Nadal i se n'assabenti de tot el que s'organitza aquests dies al municipi', ha explicat l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos. De la guia se n'han editat 5.000 exemplars que es distribuiran per diferents equipaments i altres punts del municipi i també es podrà consultar online al web municipal, www.montcada.cat. L'agenda, elaborada per l'editorial Mic, no ha suposat cap cost per al consistori perquè era una de les propostes de millora del contracte per fer el programa de mà de la Festa Major 2015.

El programa nadalenc inclou la campanya municipal de joguines 'Regala il·lusions', la de recollida de joguines de la Penya blanquiblava i altres per recaptar aliments i kits d'higiene, que promouen el Banc d'aliments, Cáritas, Creu Roja i Adimir. Un any més, a Montcada i Reixac hi haurà acte a favor de la Marató de TV3, que enguany es dedica a la diabetis, amb iniciatives promogudes per La Unió de Mas Rampinyo, el Casal de Gent Gran de Montcada i Reixac i Montcada Aqua. Els infants són els principals protagonistes d'aquests dies i per a la canalla especialment es munten tallers a les biblioteques, les arribades del Pare Noël als barris i les recollides de cartes dels Patges Reials, entre d'altres. Un any més, l'Ajuntament editarà un calendari municipal de paret per al 2016 i es presentarà el dia 17, a l'Auditori Municipal (Plaça de l'Església, 12), a les 19.30 h. 'Totes les activitats que presentem són la mostra palpable de com n'és d'actiu el municipi', ha dit la regidora de Ciutadania, Cooperació i Solidaritat i Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez.

Alguns dels actes inclosos a la revista pretenen incentivar les compres durant el Nadal. L'encesa de llums de Nadal, aquest divendres, 27 de novembre, a les 19 h davant la Casa de la Vila, donarà el tret oficial a la campanya comercial nadalenca i es mantindrà fins al 6 de gener. Enguany s'il·luminen els mateixos carrers de l'any passat, però amb menys llums. Aquesta decisió s'ha pres per tal de dedicar més recursos a altres activitats per millorar el comerç al llarg de l'any. 'Els llums de Nadal són importants però s'hi estaven destinant més recursos que a accions de dinamització comercial; trobem més adient dedicar-hi més diners a projectes de millora del sector', ha manifestat la regidora de Comerç, Montse Ribera.

Els vials on hi haurà il·luminació especial són els de major concurrència comercial i són el carrer Major, la plaça de l'Església, Bonavista, Rocamora, Santiago, Clavell, Jaume I, la plaça Joan Fuster, la rambla dels Països Catalans, els carrers Lleida, Masia, Bateria, Reixagó, Camèlies, Llevant i l'avinguda de la Riera de Sant Cugat. La il·luminació de Nadal es completa amb la instal·lació de cartells a les entrades dels barris i del municipi. Els carrers Jaume I i Llevant es guarniran també amb arbres de Nadal durant tots aquests dies. Un any més, la il·luminació segueix criteris de sostenibilitat i eficiència energètica gràcies a llums de tecnologia led de baix consum. L'enllumenat nadalenc tindrà un preu al voltant dels 30.000 euros.

La principal activitat per dinamitzar el comerç i donar caliu nadalenc és la Fira de Nadal, que es viurà els dies 12 i 13 de desembre a la rambla dels Països Catalans, organitzada per l'Ajuntament, amb el suport de les associacions de comerciants. L'activitat tindrà lloc de 10 a 20 h, ambdós dies, i comptarà amb la participació d'una vuitantena de carpes de comerços i entitats del municipi. Una altra activitat comercial és la participació, un any més, en el Concurs d'Aparadors de la Cambra de Comerç, que enguany arriba a la 46a edició. La Regidoria de Comerç, així com les seus de les associacions de comerciants, són els punts de recollida de les inscripcions dels botiguers. L'Ajuntament atorga cinc premis locals, que enguany són un viatge formatiu. A més, des de final de novembre i fins a Reis, els elements de mobiliari urbà de Montcada i Reixac mostraran una campanya especial de Nadal, per ambientar el municipi durant les festes, enguany amb la imatge d'un cagatió.

D'altra banda, la Fira de Nadal coincidirà amb la celebració de la primera edició de la Dia Internacional de les persones amb discapacitat, el 12 de desembre, d'11 a 19 h, davant del pavelló Miquel Poblet. L'objectiu d'aquesta jornada és sensibilitzar envers les persones amb discapacitat per tal d'apropar a la ciutadania la situació actual d'aquest col·lectiu. Amb motiu de l'efemèride, que oficialment és el 3 de desembre, es faran diverses activitats d'esports inclusius i jocs i tallers adaptats, amb l'objectiu de donar visibilitat i impulsar el reconeixement de les persones amb discapacitat. La presidenta de l'Àrea Social, Ana Ballesta, ha manifestat que l'objectiu de la jornada és 'acostar les dificultats que té aquest col·lectiu en el seu dia a dia i fer-ho d'una forma distesa i en el marc d'una activitat multitudinària com és la Fira de Nadal'. El programa inclou partits de bàsquet en cadira de rodes, una actuació de percussió, una mostra de balls amb cadira de rodes i d'altres activitats de sensibilització. La jornada compta amb el suport de les entitats locals dedicades a l'àmbit de la discapacitat i d'altres fundacions i associacions que treballen en aquest sector.


LEER


Última actualización en Jueves, 26 de Noviembre de 2015 10:28