Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Montcada i Reixac celebra la primera festa de la discapacitat amb una jornada festiva i de sensibilització

Montcada i Reixac celebra la primera festa de la discapacitat amb una jornada festiva i de sensibilització

Correo Imprimir PDF

Montcada i Reixac celebra la primera festa de la discapacitat amb una jornada festiva i de sensibilització

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, amb el suport d'entitats locals i altres associacions, organitza el 12 de desembre una jornada de sensibilització sobre les necessitats i problemes de les persones amb discapacitats, amb motiu del Dia Mundial d'aquest col·lectiu, que oficialment és aquest dijous, 3 de desembre. La commemoració, que tindrà un caire festiu alhora que reivindicatiu, serà el 12 de desembre, d'11 a 19 h, davant del pavelló Miquel Poblet, en el marc de la Fira de Nadal que organitza el consistori. 'Aquesta jornada ens ofereix una oportunitat extraordinària per trencar barreres i obrir portes amb la finalitat de crear una societat que inclogui tothom', ha manifestat la presidenta de l'Àrea Social, Ana Ballesta. La celebració pretén sensibilitzar la ciutadania i donar visibilitat a les persones amb necessitats especials, ja que 'aquest col·lectiu té moltes capacitats per fer altres activitats', ha indicat l'edil.

Un partit de bàsquet, a les 11.30 h, serà l'acte més destacat de les activitats al matí, entre l'equip adaptat de l'UNES FC Barcelona i jugadors del club Unió Bàsquet MiR. Prèviament s'hauran fet activitats diverses de sensibilització i esport inclusiu. A les 13 h hi haurà els parlaments de les autoritats municipals i, tot seguit, el Grup Catalònia oferirà una actuació de percussió i els clubs de ball esportiu Endansa i FipBall duran a terme una exhibició de balls amb cadira de rodes. A les 16.30 h hi haurà jocs de sensibilització com el goalball (per a persones amb discapacitat visual), l'oca sense barreres, el jardí dels sentits, jocs sobre rodes i tennis 2x2, entre d'altres. Durant tota la festa hi haurà parades amb informació de les entitats locals que treballen en l`àmbit de la discapacitat i inflables per a la canalla.

Les entitats locals que exposaran els seus projectes i àmbits d'actuació durant la festa de la discapacitat seran la Llar Residència Jesús Farrés (Grup Catalònia), l'Associació de Discapacitats de Montcada i Reixac (Adimir), la Plataforma Genefa de malalts d'Atàxia de Friedrich, l'Associació Catalana per al Parkinson, Tot per tu i l'Assemblea de Creu Roja de Ripollet, Cerdanyola i Montcada i Reixac. Hi col¿laboren UNES FC Barcelona, la Fundació Cruyff, el Club de ball esportiu Endansa, Club de ball FipBall, Ecom, Dincat, l'associació funcional per a la integració i l'associació percussió social.


LEER


Última actualización en Jueves, 03 de Diciembre de 2015 13:04