Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Montcada i Reixac es declara 'Vila Groga', a favor de l'educació pública de qualitat

Montcada i Reixac es declara 'Vila Groga', a favor de l'educació pública de qualitat

Correo Imprimir PDF

Montcada i Reixac es declara 'Vila Groga', a favor de l'educació pública de qualitat

Montcada i Reixac s'ha declarat 'Vila Groga', en defensa d'una educació pública de qualitat i en contra de les mesures de retallades i de legislació restrictiva que s'estan aplicant des de les administracions central i autonòmica. L'adhesió a aquesta xarxa es va oficialitzar ahir dijous, 28 de gener, durant el Ple ordinari i mitjançant una moció promoguda per l'equip de govern (ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada). El text insta l'Ajuntament a que se sumi a la iniciativa 'Vila Groga' en ser part de la comunitat educativa i l'administració més propera i coneixedora de la ciutadania a la defensa del model públic d'educació, que a acompanyar els moviments socials en les seves reivindicacions en aquest sentit i a manifestar el seu compromís en la defensa d'una educació pública, laica, catalana i inclusiva com a mitjà per formar infants, joves i ciutadania en general en igualtat de condicions.

'Manifestem el nostre compromís per una educació que garanteixi la igualtat de condicions i d'oportunitats', va explicar la regidora d'Educació, Jessica Segovia. La moció neix arran el neguit davant 'les retallades salvatges contínues en educació pública a causa de la crisi econòmica', diu el text, que es tradueixen en reduccions d'aportacions a les escoles bressol municipals, la disminució d beques menjador, l'augment de les taxes universitàries, la reducció de plantilles del personal docent en o cobrir les baixes laborals des del primer dia o la reducció de suport per a l'alumnat amb necessitats educatives especials, entre d'altres. Montcada i Reixac es converteix en la 19a població que s'adhereix a la 'Vila Groga' i la 9a al Vallès Occidental. El municipi promotor va ser Polinyà i el seu alcalde, Javier Silva, va assistir ahir al Ple, acompanyat de l'impulsar de la iniciativa, Emilio Litrán.

 


LEER


Última actualización en Lunes, 01 de Febrero de 2016 09:19