Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad 'Montcada i Reixac només acceptarà una solució que passi pel soterrament total de les vies'

'Montcada i Reixac només acceptarà una solució que passi pel soterrament total de les vies'

Correo Imprimir PDF

'Montcada i Reixac només acceptarà una solució que passi pel soterrament total de les vies'

Representants del Ministeri de Foment i l'Ajuntament de Montcada i Reixac es reuniran a Madrid aquest dimecres, 1 de març, per reprendre les converses sobre el soterrament de l'R2 al seu pas per Montcada i Reixac, després de l'atropellament mortal d'un jove de 16 anys a les vies del tren a Montcada el passat 21 de febrer. La delegació municipal estarà formada per l'alcaldessa, Laura Campos; el president, Jordi Sánchez, i la coordinadora de l'Àrea Territorial, Marta Bunyesch. La trobada tindrà lloc a les 18 h a les dependències del Ministeri de Foment i hi participaran el ministre de Foment, Íñigo de la Serna; el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, el secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, i el president de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), Juan Bravo.

L'alcaldessa ha deixat clar el posicionament municipal: 'Montcada i Reixac només acceptarà una solució que passi pel soterrament total de la línia de Portbou al seu pas pel municipi'. Campos explica que 'en la seva trucada telefònica, el Ministre ja ens va avançar que ens proposarien actuacions de millora en seguretat a la línia però aquestes mesures, que ja haurien d'estar realitzades fa anys, són obligatòries per part de l'Adif i no són, de cap de les maneres, un regal que ens fa al poble'. En aquest sentit, el Ple municipal del passat mes d'octubre va aprovar una moció proposada per la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) que instava a l'Adif a adequar els dos passos a nivell que la línia R2 té als carrers Pasqual i Bogatell, al centre del municipi, a les normatives de seguretat i accessibilitat recollir a l'Ordre Ministerial del 2 d'agost de 2001 de classificació de passos a nivells. L'alcaldessa afirma 'que ens millorin els passos a nivell i les tanques de seguretat no significa en cap cas que renunciem al soterrament'.

El passat dia 22, l'Ajuntament i la PTJST van organitzar una concentració davant el monòlit en record de les víctimes després de l'atropellament mortal a les vies el dia anterior. Després de l'acte, els assistents van tallar durant dures hores les vies de les línies R2 i R4. Renfe va calcular en 11.000 el nombre de viatgers afectats per les protestes. El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, diu que 'els montcadencs i montcadenques no poden més i continuaran realitzant accions per tal que se'ns escolti'. Per la seva banda, Campos insisteix a que: 'Montcada i Reixac està farta; 168 morts i l'Estat no ha mogut fitxa, fins quan haurà de morir gent al nostre municipi per culpa de les vies?' es pregunta l'edil.


LEER


Última actualización en Miércoles, 01 de Marzo de 2017 14:37