Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Montcada i Reixac reclama mesures urgents de seguretat i accessibilitat a les estacions de tren

Montcada i Reixac reclama mesures urgents de seguretat i accessibilitat a les estacions de tren

Correo Imprimir PDF

Montcada i Reixac reclama mesures urgents de seguretat i accessibilitat a les estacions de tren

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha reclamat a Renfe mesures urgents seguretat i accessibilitat a totes les estacions de tren del municipi. Campos ha realitzat aquestes declaracions aquest matí a la concentració al monòlit de les víctimes del tren, a la Cruïlla del soterrament, organitzada per la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total, l'Associació de Veïns de Can Sant Joan i el consistori. La concentració s'ha realitzat després que ahir a la nit un jove de 20 anys resultés ferit de gravetat a l'estació de Montcada-Bifurcació. El noi, que va caure accidentalment des de l'andana a les vies quan s'aturava a l'estació un tren per la línia R3, va ser traslladat a l'Hospital Parc Taulí.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha mostrat el seu malestar i ha afirmat que "estem farts de reclamar des de fa temps més seguretat a les estacions del municipi que són anacròniques, precàries i obsoletes". A Montcada i Reixac, actualment hi ha quatre línies amb un total de 5 estacions en funcionament, de les quals només l'estació de Terra Nostra està adaptada a les persones amb mobilitat reduïda. L'alcaldessa ha afirmat que "les nostres reclamacions no s'aturaran fins que Renfe no ens garanteixi un servei digne de transport".

Campos s'ha mostrat molt crítica amb l'empresa estatal perquè "porta molts mesos donant-nos llargues i eludint les seves responsabilitats". En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que el proper dimecres, 11 d'octubre, tenia previst reunir-se amb el director de Rodalies Renfe a Catalunya, Félix Martín, per abordar les nombroses reclamacions realitzades pel consistori sobre l'adaptació dels accessos i l'adequació de les andanes a quatre de les cinc estacions de tren que hi ha al municipi, però aquesta reunió ha estat novament posposada pel gestor ferroviari fins al proper dia 18.

El president de l'Associació de Veïns de Can Sant Joan, José Luis Conejero, ha recordat que "des de fa anys demanem que Renfe sigui responsable i solucioni els problemes de l'estació". Precisament, a la trobada que l'alcaldessa tindrà amb Félix Martín, li lliurarà les 1326 signatures recollides per l'entitat montcadenca que reclamen aquestes millores en l'accessibilitat a l'estació i a les andanes per a les persones amb mobilitat reduïda i les que porten cotxes de nadons. Per la seva banda, el portaveu de la plataforma ciutadana, Antoni Mollet, ha afirmat que "fins que arribi el soterrament promès per l'Estat exigim que Renfe compleixi amb les mesures que garanteixen la nostra seguretat a estacions i vies a tot el municipi".

Demà, a les 12h, es farà una altra concentració ciutadana a la plaça del Bosc de Can Sant Joan que es dirigirà cap a l'estació de Montcada-Bifurcació.


LEER


Última actualización en Lunes, 09 de Octubre de 2017 07:24