Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad El Ple aprova un moció que condemna les càrregues policials durant la jornada de l'1 d'octubre

El Ple aprova un moció que condemna les càrregues policials durant la jornada de l'1 d'octubre

Correo Imprimir PDF

El Ple aprova un moció que condemna les càrregues policials durant la jornada de l'1 d'octubre

El Ple ha aprovat una moció presentada per l'equip de govern amb caràcter d'urgència perquè l'Ajuntament s'afegeixi a la declaració institucional feta pel Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental sobre els fets succeïts durant la jornada del passat 1 d'octubre.

La moció defensa la democràcia i condemna fermament les càrregues policials totalment injustificades i desproporcionades. El text destaca el comportament cívic i pacífic dels milers de persones que van sortir al carrer per defensar el fet de ser consultats i agrair la tasca a les persones que van treballar durant tot el dia d'ahir per garantir la seguretat i la convivència.

La moció afirma que durant la jornada, a diversos punts de Catalunya, les forces policials van carregar amb duresa contra persones que, de manera pacífica i legítima, es mobilitzaven per poder exercir el seu dret a vot i defensar drets i llibertats. El document remarca que recórrer a la violència mai ha de ser la resposta a cap mobilització pacífica i que la democràcia permet la lliberta d'expressió i de reunió, uns drets fonamentals que es van veure truncats per la intervenció policial desmesurada.

El text aprovat finalitza exigint responsabilitats polítiques al govern de l'Estat per les càrregues policials i denunciant el menysteniment que el govern espanyol ha mostrat envers els ens locals i els representants escollits democràticament al territori.


LEER


Última actualización en Lunes, 09 de Octubre de 2017 07:25