Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Nou projecte per promocionar la salut entre la població juvenil

Nou projecte per promocionar la salut entre la població juvenil

Correo Imprimir PDF

Nou projecte per promocionar la salut entre la població juvenil

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, mitjançant el Punt d'Assessorament sobre drogodependències (PASSA) i la Regidoria d'Educació, Infància i Joventut, vol posar en marxa els agents de salut, un projecte que pretén formar persones voluntàries en aquest àmbit, perquè posteriorment puguin dissenyar i implementar campanyes adreçades a la gent jove. L'objectiu n'és crear un grup de treball en relació a la prevenció i la promoció de la salut que desenvolupi diferents accions al territori. Els agents hauran de promoure la salut com a valor necessari, afavorir-ne actituds favorables i positives, potenciar la responsabilitat del jovent en relació a la pròpia salut i la dels seus iguals i prendre consciència sobre la influència de factors socials i ambientals en la salut.

Aquesta proposta sorgeix de la diagnosi del Pla Local de prevenció de drogues 2016-2020, elaborat pel consistori amb el suport de la Diputació de Barcelona, que ha detectat la necessitat de treballar la promoció de la salut entre el jovent d'igual a igual, per poder arribar amb més impacte a aquesta franja de població. 'El jovent ha estat present i ha participat en tot el procés d'elaboració de la diagnosi i enteníem que la millor forma de poder actuar en prevenció del consum de drogues era involucrant-lo', ha explicat la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, qui considera que 'amb la seva participació activa, facilitem la transmissió de la informació entre joves i fomentem un treball col·laboratiu en el marc de la promoció de la salut física i emocional'.

El projecte d'agents socials va dirigit a dos grups de joves; un format per persones entre 14 i 16 anys i l'altre, per més grans de 18 anys. Qui hi participi, en primer lloc, rebrà un total de vuit sessions formatives sobre què és un agent de salut; les habilitats socials i la gestió emocional; el consum de drogues i el seu àmbit legal; l'afectivitat i la sexualitat, el gènere, els estereotips i el col·lectiu LGTBI; trastorns alimentaris i recursos de la xarxa local. La segona part del programa serà de caire pràctic, amb el disseny i l'execució de les activitats proposades. Les inscripcions a la formació dels agents de salut és en marxa i acabarà el 15 de desembre. Cal omplir una butlleta d'inscripció, que podeu obtenir als equipaments municipals o bé, descarregar-la del web www.montcada.cat.


LEER


Última actualización en Miércoles, 11 de Octubre de 2017 13:22