Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Montcada, exemple de gestió de residus d'aparells elèctrics i electrònics a les deixalleries

Montcada, exemple de gestió de residus d'aparells elèctrics i electrònics a les deixalleries

Correo Imprimir PDF

Montcada, exemple de gestió de residus d'aparells elèctrics i electrònics a les deixalleries

La gestió dels residus d'aparells elèctrics i electrònics realitzada per l'Ajuntament de Montcada i Reixac a la Deixalleria Municipal ha estat un dels exemples a seguir dintre de la 22a sessió tècnica d'intercanvi d'experiències sobre deixalleries, que ha tingut lloc aquesta setmana a Sant Sadurní d'Anoia. La jornada anava destinada a càrrecs electes locals, personal tècnic municipal, empreses gestores i personal de deixalleria i l'objectiu ha estat conèixer la situació actual de la gestió d'aquest tipus de residus que arriben a les deixalleries i, a la vegada, intercanviar les experiències de diferents consistoris.

El tècnic de Serveis Municipals, Juli Mauri, ha presentat una ponència sobre el model montcadenc i ha explicat que l'ajuntament montcadenc aposta per la recuperació dels residus d'aparells elèctrics i electrònics, per mitjà de la revisió i reparació per a la seva reutilització i posterior venda o ús en programes del departament de Justícia. El tècnic també ha informat sobre la important aposta municipal per la nau de Reciclatge, que possibilita recuperar residus que arriben a la Deixalleria ¿com roba, mobles, joguines i llibres- i que, a la vegada, permet assolir objectius ambientals, gràcies a la minimització de residus, i socials amb la reinserció social del personal que hi treballa.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Municipals, Jordi Sánchez, ha destacat "la important tasca d'empreses amb objectius sòciolaborals per gestionar aquest tipus d'equipaments, com és el cas la Deixalleria Municipal i de la Nau de Reciclatge de l nostre municipi, que facilita, a més, la recuperació de residus". Segons les dades municipals pràcticament el 69% dels residus que van passar per la Nau de Reciclatge el 2016, s'han pogut recuperar i donar-los "una segona vida".


LEER


Última actualización en Lunes, 13 de Noviembre de 2017 08:03