Home Blog (Noticias) Ayuntamiento Actualidad Les violències que pateixen les dones grans centren el programa del 25N a Montcada i Reixac

Les violències que pateixen les dones grans centren el programa del 25N a Montcada i Reixac

Correo Imprimir PDF

Les violències que pateixen les dones grans centren el programa del 25N a Montcada i Reixac

Les violències masclistes que pateixen les dones grans serà l'eix central del programa amb motiu del Dia Internacional contra les Violències de gènere, que es commemora el 25 de novembre. Les activitats, organitzades per l'Ajuntament i les entitats de dones, començaran aquest dijous, 16 de novembre, amb l'elaboració dels llacets que s'utilitzaran per guarnir un arbre de cada barri en record de cada una de les víctimes dels feminicidis durant aquest any. El taller es farà al Casal de la Mina, a partir de les 17 h.

El primer acte tindrà lloc el 21 de novembre al Centre Cívic l'Alzina (19 h), amb la presentació del projecte Grandioses, de la Fundació Sur, una iniciativa que l'Ajuntament posarà en marxa l'any vinent amb l'objectiu de promoure l'empoderament de les dones grans. Hi ha prevista la intervenció d'una psicòloga d'un grup de dones de Cerdanyola i de la treballadora de Serveis Socials de Montcada i Reixac Teresa Fernández. Abans de la xerrada, es penjaran els llaços lila a un dels arbres del barri.

L'endemà, el dia 22, es guarnirà un arbre de la Ribera (17 h) i es farà un cinefòrum a l'Auditori Municipal, amb la projecció d'un documental. El programa del 25N arribarà el 23 de novembre a Can Sant Joan, amb la decoració d'un arbre (16.30 h) i la projecció del documental 'Fòrum', elaborat pel grup de dones del barri, al Casal de la Mina. El dia 24 tindran lloc els actes centrals de l'efemèride, amb la lectura d'un manifest a Can Cuiàs per part del grup de dones del barri (17 h) i la penjada dels llacets a un arbre, una acció que es repetirà a les 18.30 h a l'olivera situada a la plaça de l'Església. Tot seguit, es farà la lectura de dos poemes sobre dones grans maltractades, un sobre la violència sexual i l'altre sobre la violència econòmica i psicològica. El dia 25, a les 17.30 h, hi ha previst un acte a la plaça del Bosc de Can Sant Joan.

 


LEER


Tags:
Última actualización en Miércoles, 15 de Noviembre de 2017 12:11